Standbeeld bisschop Hamer - Nijmegen

Adres: Bisschop Hamerstraat 16, 6511 NA Nijmegen, Nederland.
Specialiteiten: Beeldhouwwerk.
Beoordelingen: Dit bedrijf heeft 4 recensies op Google My Business.
Gemiddelde mening: 3.8/5.

📌 Locatie van Standbeeld bisschop Hamer

Standbeeld bisschop Hamer Bisschop Hamerstraat 16, 6511 NA Nijmegen, Nederland

Standbeeld bisschop Hamer

Deze beeldengalerij is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in beeldhouwkunst en het verhaal van bisschop Hamer. Het standbeeld van bisschop Hamer is geplaatst op een prominente locatie, op de Bisschop Hamerstraat 16 in Nijmegen, Nederland.

De specialiteit van deze galery is beeldhouwwerk, en ze bieden een unieke kans om kennis te maken met de schitterende creaties van lokale en internationale beeldhouwers. Het standbeeld van bisschop Hamer is een waardevolle toevoeging aan de collectie en vertegenwoordigt een belangrijk deel van de geschiedenis van de regio.

Met een gemiddelde beoordeling van 3.8/5 op basis van 4 recensies op Google My Business, is het standbeeld van bisschop Hamer een populaire attractie onder bezoekers. De mooie beeldhouwwerken en de historische betekenis van het standbeeld maken het een must-see voor iedereen die de stad bezoekt.

👍 Beoordelingen van Standbeeld bisschop Hamer

Standbeeld bisschop Hamer - Nijmegen
Peter V. R.
5/5

Ferdinandus Hubertus Hamer ( NIjmegen, 21 augustus 1840 - Togtho - Binnen-Mongolië , 25 juli 1900 ) was een Nederlandse missionaris die in de Chinese provincie Binnen-Mongolië tot bisschop werd gewijd. Vanaf hij werkzaam was in Binnen-Mongolië steeg het aantal missieposten van 7 naar 30 , het aantal scholen van 18 naar 52 en het aantal christenen verdubbelde. In 1900 bereikte de bokseropstand dit gedeelte van Binnen-Mongolië. Ondanks het advies van een bevriende heerser in het gebied om te vertrekken vanwege de lage overlevingskansen , bleef bisschop Hamer op zijn post omdat hij zijn bekeerlingen niet in de steek wilde laten. Hij stuurde andere missionarissen wel naar een veiliger gebied. Bisschop Hamer werd met 3 priesters gevangen genomen in zijn eigen kerk te Togtho . Hij werd dagenlang onderworpen aan martelingen, berecht en ten slotte levend verbrand. Hamer werd jaren gezien als het grootste voorbeeld van een Nederlandse missionaris - martelaar , maar is nooit heilig verklaard. De Bokseropstand : Was een opstand van een Chinese nationalistische beweging , gericht tegen de invloed van de westerse imperialistische mogendheden ( 1899 - 1901 ) en hun invloed op het vlak van handel, politiek ,technologie en religie.

Standbeeld bisschop Hamer - Nijmegen
Joana Z.
5/5

Meest ondergewaardeerde beeld van Nijmegen

Standbeeld bisschop Hamer - Nijmegen
TUIN S.
1/5

ik was er tegen aan gefietst

Standbeeld bisschop Hamer - Nijmegen
J H.
4/5